Drakenzieler (Boek 2) Sluimergeest – Cocky van Dijk

Geplaatst 11 mei 2018

Drakenzieler Sluimergeest (Boek 2

Auteur is Cocky van Dijk

Beschrijving bij het boek

Paperback, 402 pagina’s

Uitgegeven: 2015 door Zilverspoor

ISBN: 978 94 630 8001 9

Taal: Nederlands

Fenna probeert haar leven weer op te pakken en dat gaat met vallen en opstaan. Ze moet wennen aan de nieuwe staat van haar lichaam. Net nu ze denkt dat ze het geluk weer heeft gevonden, dreigt haar alles door de vingers te glippen. Ze raakt haar zicht kwijt en Arlans liefde, die ze het meeste koestert. Ze heeft zichzelf niet meer onder controle, haar krachten slaan op hol. En dan knalt alles uit elkaar.

Gille is de enige overlevende van de Kring. Vastbesloten zijn Meesters gedachtengoed uit te dragen en nieuw leven in te blazen, stuit hij op zijn Meesters dagboek. Bijgesloten zijn drie amuletten. Na bestudering blijkt dit een duistere erfenis te zijn waarin grote krachten verborgen liggen. Gille zint op wraak. Op Fenna, op de Drakenburcht…

Over de auteur:

Cocky van dijk zit al heel haar leven met haar neus in de boeken. Dit leidde ertoe dat ze beheerder werd van MagicTales.nl, ze de manuscriptenwedstrijd met Luitingh Fantasy mede organiseerde, bij Fantastels heeft gejureerd en zelf is gaan schrijven. Diverse toneelwerken zijn bij toneeluitgeverij Vink uitgegeven en worden door heel het land opgevoerd. Spiegelgeest was haar debuut dat nu wordt opgevolgd door deel 2: Sluimergeest

Mijn recensie

Drakenzieler, Sluimergeest Boek 2

Dit tweede deel van de trilogie Drakenzieler, geschreven door Cocky van Dijk, was net als deel 1 weer heerlijk vlot geschreven. De wereld van de Drakenzielers, met de Drakenburcht en de Schemerwereld geeft echt een wereldbouw te zien die goed uitgedacht is. Fenna heeft te kampen met allerlei ongemakken en voelt zich niet “lekker in haar vel” zitten. Dat komt doordat een deel in haar niet op een lijn staat met haarzelf. Om dat goed te krijgen heeft ze hulp nodig, bijvoorbeeld van een Draak Aureolis, de Draak van Meester Brann. Ze heeft ook even tijd nodig en wil alleen zijn, daardoor stoot ze Arlan af. Het zit helemaal niet mee en dat vind ik knap, want het lijkt wel op situaties die mensen in het echte leven ook mee kunnen maken. Het maakt het allemaal erg geloofwaardig.

De enige persoon die van De Kring is overgebleven is Gille, die de boeken en amuletten van zijn Meester vindt. Hij wil in diens voetsporen treden en het werk verder afmaken. Daardoor gebeuren er gruwelijke dingen waarbij de Schemerwereld weer een belangrijke rol speelt. Op het eind komt het tot een vreselijk gevecht en maakt Fenna een enorme ontwikkeling door.

Leuk is het verhaal van Eames die de verantwoording heeft gekregen over de Drakenburcht maar toch de tijd vindt om vriendschap te sluiten met Helena en een zorgzame vader blijkt te kunnen zijn. Meester Vorric voelt zich gepasseerd en doet domme dingen. Pas aan het eind, toen ik het boek uitgelezen had, viel mij de naam Yrrab op (een annagram van Barry). Grappig dat hij ook een rol krijgt in dit boek en hij doet het helemaal niet gek.

Er zijn uit dit verhaal weer belangrijke thema’s te halen en ik vond het een prachtverhaal. Ik ben nieuwsgierig naar deel 3. De Drakenzieler-boeken van Cocky van Dijk vind ik echte aanraders!

***** Ik gaf dit boek vijf sterren van de 5, want het is een heel goed verhaal. Zeker voor iedereen die van fantasy houdt en van middeleeuws aandoende settings.

 

Hier te koop: Drakenzieler trilogie

Gelezen oktober 2015

Van boek 1 schreef ik eerder een recensie.

Zie hier Mijn recensie van deel 1 van Drakenzieler

 

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Boekrecensies door Marjo en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Drakenzieler (Boek 2) Sluimergeest – Cocky van Dijk

  1. Pingback: Het doodschap boek 1 De schaduwkrijger – Cocky van Dijk | Blogs van Marjo

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.