Drakenzieler (Boek 3) Schemergeest – Cocky van Dijk

Geplaatst 11 mei 2018

Drakenzieler Schemergeest (Boek 3)

Auteur is Cocky van Dijk

Beschrijving bij het boek

Paperback, 251 pagina’s

Uitgegeven: 2016 door Zilverspoor

ISBN: 9463080562

Taal: Nederlands

Nu Gille en de Kring verslagen lijken, likt de Drakenburcht zijn wonden. De doden worden begraven en iedereen, Fenna incluis, probeert een nieuw ritme te vinden.

Toch blijft de angst bestaan. De Moeder is van slag, Fenna voelt zich niet lekker en Eames ziet zich genoodzaakt maatregelen te nemen die haar helemaal niet aanstaan.

Net als het lijkt dat alles onder controle is, gebeuren er vreemde dingen. Want hoe kan het lichaam van een jonge vrouw uit de catacomben verdwijnen? Wie was zij en bestaat er een verband tussen haar en Gille? Maar die is toch dood?

Terwijl Fenna’s persoonlijke zorgen toenemen en zelfs de babydraakjes het moeten ontgelden, moet zij het opnemen tegen haar aartsvijand, in een ultiem treffen om de Drakenburcht te redden.

Schemergeest is het afsluitende deel van de trilogie.

Over de auteur:

Cocky van Dijk zit al heel haar leven met haar neus in de boeken. Dit leidde ertoe dat ze beheerder werd van MagicTales.nl, ze de manuscriptenwedstrijd met Luitingh Fantasy mede organiseerde, bij Fantastels heeft gejureerd en zelf is gaan schrijven. Diverse toneelwerken zijn bij toneeluitgeverij Vink uitgegeven en worden door heel het land opgevoerd. Spiegelgeest was haar debuut dat nu wordt opgevolgd door deel 2: Sluimergeest

Mijn recensie

In het derde deel van deze trilogie: Drakenzieler, Schemergeest komt Gille weer terug en doordat er iets met hem gebeurt ontwikkelt hij zich verder met de amuletten van zijn meester. Ook Fenna ontwikkelt zich en wordt bijgestaan door meester Yrrab.

Er is toch weer een enorme dreiging voor de Schemerwereld, want de moeder is van slag. Fenna heeft al haar kracht nodig om daar iets aan te doen. Intussen komen er jonge draakjes uit eieren en er gebeurt iets heel opmerkelijks met Fenna. Ze probeert om orde op zaken te stellen en haar leven onder controle te krijgen, maar door de dingen die gebeuren, lukt het maar moeilijk.

Steeds is er weer wat mis, zo erg zelfs dat er Drakenzielers uit andere burchten worden gevraagd om hulp te bieden. Uiteindelijk loopt het goed af (of toch weer niet?) er blijven een paar mogelijkheden open voor een vervolg voor de personages, hoewel het voor Fenna wel afloopt met een hoogtepunt in haar leven.

De spanning zit er van het begin tot het einde goed in en dit boek is een mooie afronding van deze trilogie. Maar als lezer merk je wel dat er nog veel meer staat te gebeuren, alleen zal dat waarschijnlijk op een ander plek zijn.

Inmiddels heeft Cocky een nieuw tweeluik geschreven over IJsDraken, waarbij het verhaal van Fenna een vervolg krijgt op een andere plek, zodat dit losstaand van de trilogie gelezen kan worden.

***** Ik gaf dit boek vijf sterren van de 5, want het is een heel goed verhaal. Zeker voor iedereen die van fantasy houdt en van middeleeuws aandoende settings.

 

Hier te koop: Drakenzieler trilogie

Gelezen augustus 2016

Van boek 1 en 2 schreef ik eerder een recensie.

Zie hier  de recensie van boek 1 Mijn recensie van deel 1 van Drakenzieler

Die van boek 2 staat hier vlak onder op de website.

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Boekrecensies door Marjo en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Drakenzieler (Boek 3) Schemergeest – Cocky van Dijk

  1. Pingback: Het doodschap boek 1 De schaduwkrijger – Cocky van Dijk | Blogs van Marjo

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.