Decadentia deel 2 – Maskerade – Anaïd Haen en Django Mathijsen

Geplaatst 11 april 2020

Decadentia deel 2 – Maskerade

Auteurs zijn Anaïd Haen en Django Mathijsen

Beschrijving bij het boek

Paperback, 465 pagina’s

Uitgegeven: Februari 2020 uitgeverij Zilverspoor

ISBN: 9789463082013

Taal: Nederlands

Genre: Fantasy

Flaptekst

Ik hoor het geluid van een magnesialamp die knettert bij het aanslaan. Het felle licht steekt opeens in mijn ogen. Ik moet ze weer dicht knijpen, nu om het licht eruit weg te houden. Joffer legt haar riem met daaraan de zweep en haar pistool op de eettafel. Ze pakt de lamp op en komt ermee voor me staan. Zo fel belicht lijken haar ogen helemaal geen kleur te hebben.
Ze bekijkt me van top tot teen en knikt goedkeurend.

In de stadsstaat Decadentia, waar niet alles is wat het lijkt, neemt Lelie Aquavalenta haar lot in eigen handen. Verminkt, verzwakt en dood gewaand, met als enige bezit wat kleren, een gevulde plunjezak en een soldatenuniform, zegt ze haar kansen op haar vroegere leven vaarwel. Ze vestigt zich in een muurhuisje om een nieuw bestaan op te bouwen.
Hartelijk opgevangen door haar nieuwe buren, wordt ze al snel ingehaald door het onheil. Niet alleen moet ze toezien dat het schoonmaken van muurmensen onverminderd doorgaat, ook moet ze leren omgaan met haar eigen magie en het gevaar dat het hebben ervan met zich meebrengt.
Worstelend met de noodzaak haar identiteit verborgen te houden en wanhopig de mensen van wie ze houdt beschermend, realiseert Lelie zich dat iemand uit de bovenwijken verantwoordelijk moet zijn voor de ellende die over Decadentia wordt uitgestort. Als ze nu maar wist wie…

Mijn recensie

Lelie Aquavalenta gaat verkleed als soldaat naar haar familie terug en komt tot de ontdekking dat ze niet zomaar weer naar huis kan gaan. Dan trekt ze in het muurhuisje onderin de stad. Haar buren zijn veel aardiger dan ze had verwacht. Ze leert de magische gave kennen die ze heeft gekregen en noemt zich Lelie van Heermoes. Ze maakt plannen om de mensen te wreken die haar in het vergeetgevang gemarteld hebben en ontdekt steeds meer. Maar tijdens haar wraakneming maakt ze ook fouten, en brengt ze andere mensen in gevaar.

Op het eind krijgt ze hulp en durft ze het zelfs aan om naar Joffer te gaan zoeken. Ze verkleedt zich en speelt een maskerade. Maar de eigenlijke boosdoener loopt nog vrij rond. Ze komt tot de conclusie dat die tot de hogere laag van de bevolking moet horen. Om ervoor te zorgen dat de mensen niet meer van hun gave worden beroofd, zal ze daar ook wat tegen moeten gaan doen.

Gedoseerd door het verhaal heen leer je meer en meer hoe de mensen leven in de stadstaat Decadentia. Ook leert Lelie steeds meer de bewoners van de muurhuisjes kennen en het belang van hun ambachten. Het is een heel spannend verhaal, want steeds maakt Lelie plannen om wraak te nemen en die plannen hebben soms consequenties die ze niet had verwacht. Je leeft als lezer met haar mee en wil net als Lelie weten wie er achter zit.

Ik schreef na deel 1 dat ik wel zou willen weten welke magie Lelie bezit. Nou, daar ben ik achter gekomen en ik vind het heel mooi uitgewerkt. Ik heb echt van dit verhaal genoten en ben heel benieuwd naar het derde deel.

Anaïd en Django schrijven echt heel goed, je wordt als lezer geboeid en kan niet stoppen met doorlezen. Je wilt weten hoe het verder gaat.

Ik gaf dit boek vijf sterren.

Gelezen in april 2020

Het is hier te koop: Maskerade kopen

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Boekrecensies door Marjo en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.