Chesnek BV – Peter Schaap

Geplaatst 18 augustus 2020

Chesnek BV

Auteur is Peter Schaap

Beschrijving bij het boek

Paperback, 262 pagina’s

Uitgegeven: augustus 2020 uitgeverij Zilverspoor

ISBN: 9789463082037

Taal: Nederlands

Genre: Science Fiction

Een kosmische thriller

Flaptekst

Szachs’ planeet: een paradijselijk oord aan de rand van de CENTRON-beschaving.

Voorspoed: de planeet waar het gouvernement van de CENTRON zetelt en waar grote corporaties de wetten maken en omzeilen.

Nieuw-Mars: een wereld waar vakbonden een anarchistisch schrikbewind uitoefenen.

Terra, de oude aarde, een kaapkolonie die niets van de CENTRON moet hebben. Een wereld waar het gerucht belangrijker en winstgevender is dan de waarheid.

Stefan Chesnek, een privé speurder en jonge rentenier die op de vlucht is voor zijn verleden, verliest zijn gehele bezit aan Terraanse Staatspiraten. Noodgedwongen moet hij een opdracht aannemen, die hem al snel in conflict brengt met de grootmachten uit de kosmos. Hij moet op zoek naar de waarheid in een galactisch rijk dat korte metten maakt met winnaars en verliezers, en waarin de grauwe massa niet langer grauw is, maar kleurrijk en machtig. Wie manipuleert het gerucht dat dit universum bedreigt?

Mijn recensie

Chesnek BV is een science fiction verhaal waarin meerdere planeten een rol spelen. De wereld steekt voor mijn gevoel nogal eng in elkaar, met schrikbewinden, mengvormen, allerlei soorten wezens, robots en computers, ruimteschepen en zo meer. Stefan Chesnek denkt een rustig leven te kunnen leiden, maar komt in de problemen als hij een opdracht van een rijke opdrachtgever weigert. Hij wordt gedwongen om toch de opdracht aan te nemen en gaat op allerlei planeten speurwerk verrichten. Het is onduidelijk wie hij vertrouwen kan en wie niet. Hij krijgt met allerlei personages te maken en ook met een hele typische journaliste die bijzonder taalgebruik heeft. Op een gegeven moment zag ik aankomen waar het verhaal heen ging. Toch heeft het me op het einde nog wel verrast. Het is een heerlijk sciencefictionverhaal, op de manier van de verhalen die ik vroeger als tiener las. Vooral de rol van de kirry is goed bedacht. Een aanrader voor mensen zoals ik, die weer eens een lekker tot de verbeelding sprekend toekomstverhaal willen lezen, met intriges en een speurneus als hoofdpersoon. Van mij had het boekje nog wel wat dikker mogen zijn.

Ik gaf dit boek vier sterren.

Gelezen in augustus 2020

Het is hier te koop: Boek kopen bij Zilverspoor

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Boekrecensies door Marjo en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.