De verhalen van Auruco – Een vlam in de duisternis deel 4 – Sebastiaan Koen

Geplaatst 22 november 2020

De verhalen van Auruco deel 4

Een vlam in de duisternis

Auteur is Sebastiaan Koen

Beschrijving bij het boek

Paperback 378 pagina’s

Uitgegeven: oktober 2020 bij Zilverbron

ISBN: 9789463083102

Taal: Nederlands

Genre: Fantasy

Flaptekst

Felkon heeft de helden van Auruco in zijn greep.

Nadat Edilion en Dorvin achter de werkelijke gebeurtenis tijdens de grote overstroming zijn gekomen, krijgen ze ruzie. Dorvin begint zich meer tegen de groep af te zetten. Hierdoor komen de familiebanden en vriendschappen hevig onder druk te staan.

Op hun zoektocht naar de laatste bondgenoten en bijbehorende Heilige Objecten om hen te helpen tegen Felkons dreiging, reizen de gebroeders Staalhart naar het zuiden af. Daar worden ze door een verraderlijke familie opgewacht.

Elisia en Skjald proberen zich in het noorden vrij te vechten. Ze leiden het noordelijke leger naar de IJzeren Stad, maar niet zonder hindernissen. Een onverwachte bondgenoot sluit zich bij hen aan, klaar om hen naar Torfark te vergezellen.

Er is maar een manier om Felkon en zijn allesverwoestende leger te stoppen.
Het is tijd voor de beslissende slag en iedereen zet alles op alles om hem te winnen.

Mijn recensie

In dit vierde boek van De verhalen van Auruco maken de gebroeders Staalhart zich op voor de grote en laatste slag. Ze roepen alle legers bij elkaar van de bondgenoten die Heilige Objecten met een bepaalde magische kracht bezitten. Dorvin heeft zijn zwaard Barthul en kan het daarmee opnemen tegen de grote vijand Felkon. Edilion bezit de magie van de Rode Vlam. De beide broers moeten samen de tovenaar overwinnen. Maar om Felkon echt te kunnen verslaan is er nog meer nodig. Hun vrienden hebben een eigen missie en helpen waar ze kunnen.

Tijdens het lezen van dit verhaal merkte ik dat er parallellen waren met “Lord of the Rings”,de schrijver heeft hier zeker inspiratie uitgehaald door de Heilige Objecten op een bepaalde manier te laten inwerken op de psyche van personen. De elementen in het verhaal zijn op een eigen, originele manier uitgewerkt, waardoor het een ander verhaal wordt. Dramatische gebeurtenissen van een oorlog waarin slachtoffers te betreuren zijn, gaat de schrijver niet uit de weg. Ze vormen de hoofdpersonages, wat zij meemaken dragen ze hun verdere leven met zich mee.

Ik vond dit laatste deel een mooi einde voor het grote verhaal over Auruco, alles valt op zijn plaats en is logisch voor het verhaal.

Dit is een echt high fantasyverhaal in een verzonnen wereld waar het goede tegen het kwade in opstand komt. Een aanrader voor fantasyliefhebber.

Ik gaf dit boek vijf sterren.

Gelezen in 2020

Het boek is  hier te koop

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Boekrecensies door Marjo en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.