Maeves gaven – Gaby Raaijmakers

Geplaatst 21 januari 2021

 

Maeves gaven

Auteur is Gaby Raaijmakers

Beschrijving bij het boek

Paperback 353 pagina’s

Uitgegeven: november 2020 bij Zilverbron

ISBN: 9789463083768

Taal: Nederlands

Genre: Fantasy

Flaptekst

Met een ijzeren vuist heeft Mahayama haar controle over Mazumundo versterkt. Ze heeft het buurland Kahare veroverd. Het keizerrijk floreert, al wordt de roep om een echtgenoot steeds groter. Mahayama zelf is meer bezig met de magie die langzaam verdwijnt, waardoor ze het gevoel heeft daar grip op de wereld te verliezen.

Brennus merkt daar niets van. De stadstaat wordt geteisterd door branden, stormen en stortvloeden. Hij en de inwoners vechten om te overleven. Het volk vreest dat dit de toorn van de goden is, maar Brennus weet dat de magiërs van Mahayama hier achter zitten.

Maeve, dochter van Séman en Branna, zoekt naar haar plek in de wereld. Haar paarse ogen voelen als een vloek van de goden. Een oogkleur die ze van haar vader heeft geërfd, terwijl die zich nooit om haar bekommert. Het is de vraag waar Maeve terecht kan als haar gaven zich gaan manifesteren.

In al deze onrust arriveert er een nieuwe speler van een onbekend eiland. Zijn komst zorgt voor de nodige opschudding. Niets is meer hetzelfde.

Maeves gaven is het vervolg op Branna’s offer en Elins keuze.

Mijn recensie

Maeves gaven is het derde boek in de serie met de ogen op de kaft van Gaby Raaijmakers. Deel 1 was Branna’s offer en deel 2 was Elins keuze. Gaby heeft een heel uitgebreide verbeeldingswereld neergezet met een systeem waarbij de kleur van iemands ogen een belangrijke rol speelt. In deel 1 moest Branna naar Yo-Kin-Har Mazumundo om te trouwen met Memindel. Branna was de dochter van de koning van Lünlass, waar een heel andere syesteen was voor de magie dan in het vreemde land waar ze terechtkwam. Het was allemaal nogal problematisch en in deel 2 Elins keuze ging het verhaal verder. Er gebeurden veel spannende dingen bij verschillende bevolkingsgroepen met verschillende kleuren ogen. Ik genoot van deze boeken. In boek 3 Maves keuze is er weer veel aan de hand. Branna’s dochter Mahayama is de keizerin geworden, haar zoon Brennus leeft in een ander gebied, Branna zelf is nu de koningin van Lünlass waar ze samen met haar tweede dochter Maeve woont. Da magie in Yo-Kin-Har Mazumundo is haast verdwenen, daar wordt een oplossing voor gezocht. Ook in Lünlass zijn er problemen. In dit boek worden alle draadjes aan elkaar geknoopt vanuit de vorige verhalen. Er komen bekende hoofdpersonages bij elkaar. Er gebeuren weer spannende dingen. Bovendien komt er een indringer bij die alles op zijn kop zet, zodat iedereen beslissingen moet nemen over hoe hun leven verder gaat. Maeve komt in de problemen en moet geholpen worden, of toch niet?
Het boek leest vlot maar ik vind het jammer dat er zinnen in staan die dubbele woorden bevatten waardoor ik even blijf steken. Ik vind het ook jammer dat de gaven van Maeva wat laat in het boek pas naar voren komen, al zijn de verhalen over Mahayama, Brennus, Elin Branna, Séman en Béthan ook heel interessant. Bijna iedereen maakt een bepaalde ontwikkeling door en bepaalt zijn of haar eigen lot. Het einde van dit verhaal geeft nog ruimte voor meer vervolgverhalen, daardoor vond ik de afsluiting nogal een open einde waar je als lezer zelf van alles bij kon verzinnen. Misschien heeft de schrijfster dit met opzet zo gedaan. Misschien moet je als lezer zelf door fantaseren over deze wereld. Ik ben blij dat ik de drie boeken nu heb gelezen, want ik had ze niet willen missen. Gaby creëert een bijzondere fantasywereld met deze boeken en voor een fantasyliefhebber zijn ze de moeite van het lezen zeker waard. Vooral dus als je er zelf over door kan fantaseren. Welke kant zal het opgaan?

Ik gaf dit boek drie sterren.

Gelezen in januari 2021

Het is  hier te koop

Mijn recensie van  Branna’s offer

Mijn recensie van  Elins keuze

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Boekrecensies door Marjo en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.