Magisch evenwicht 1 De stad met de twee gezichten – Salomon Corlyn

Geplaatst 1 mei 2021

Magisch evenwicht

Boek 1, De stad met de twee gezichten

Auteur is Salomon Corlyn

Beschrijving bij het boek

Paperback 472 pagina’s

Uitgegeven: augustus 2020 bij Zilverbron

ISBN: 9789463083416

Taal: Nederlands

Genre: Fantasy

Flaptekst:

De zeventienjarige Evana heeft al zolang als ze zich kan herinneren bijzondere gaven. Hoewel ze probeert die te verbergen, veroorzaakt ze er regelmatig ongelukken mee.

Als de vreemdeling Shariq haar woonplaats bezoekt en beweert Evana te kunnen helpen met het onder controle krijgen en sterker maken van haar krachten, staat haar leven op zijn kop. Intriges en mysteries maken Evana’s leven nog gecompliceerder, evenals de onverklaarbare gevoelens die ze ervaart. Evana weet niet wie ze kan vertrouwen in een stad waar iedereen twee gezichten lijkt te hebben.

De Waterdraak Elliot woont met een groep Draken in de natuur rondom de Mensensteden Varen en Heuvelstad. Aan hun vreedzame leventje komt een abrupt einde als Shariq in Varen arriveert. Elliot, die gevraagd is om te helpen bij het verzorgen van de eieren van een van haar beste vriendinnen, raakt verscheurd tussen twee werelden. Ze moet kiezen tussen familie en vriendschap, tradities en vrijheid, maar ook Mens en Draak.

De ‘Magisch evenwicht’ trilogie is het begin van de ‘Gebroken wereld saga’ en bouwt verder op de wereld uit ‘Drakenvlucht’. Oude bekenden keren terug en nieuwe gezichten duiken op. Desondanks zijn deze boeken te lezen zonder voorkennis van ‘Drakenvlucht’.

Mijn recensie

Drakenvlucht was het debuut van deze schrijver, daarin maakte ik al kennis met de waterdraak Elliot. In deze nieuwe serie, de Magisch Evenwicht trilogie, het begin van de ‘De gebroken wereld saga’ – De stad met twee gezichten,  is de draak Elliot bevriend geraakt met Elena, een zeventienjarige met speciale gaven. Wanneer er een vreemdeling in haar stad komt, gaat Elena eigenlijk met tegenzin met de vreemdeling mee, omdat hij haar magie kan leren. Daarvoor moeten ze naar de stad Nyrah die nogal verdeeld is door verschillende groeperingen die daar zijn. Elliot gaat terug naar het rijk van de draken, maar na vele avonturen en intriges komen de twee toch weer bij elkaar.

Een uitgebreid verhaal om Elena te leren kennen en meer van de wereld te weten te komen. Door alles wat er in de stad speelt en door de vele personages die daar bij betrokken zijn blijft de uitwerking van het concept de stad met twee gezichten voor mijn gevoel nogal vaag. De personages en hun drijfveren komen in het verhaal goed naar voren maar de acties waarnaar gehint wordt komen laat op gang. Doordat het hoofdpersonage er zelf ook nog niet uit is wat haar toekomst worden zal en wat ze het liefste met haar magie zou willen doen, blijft ze lang onzeker van zichzelf. Hopelijk wordt er in het volgende deel meer duidelijk over wat het hoofdpersonage met haar speciale gave wil gaan bereiken in de wereld. Het is duidelijk een eerste deel van een erg uitgebreide fantasywereld, waar nog veel op volgt.

Ik gaf dit boek drie sterren.

Gelezen maart en april 2021

Het is hier te koop: https://www.artbooksshop.com/search/?search=Salomon+Corlyn

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Boekrecensies door Marjo en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.