Star Trek Deep Space 9

30 juni 2021

Een Netflix abonnement

In 2021 ben ik mee gaan doen met de vele anderen die (als ik de berichten op de sociale media mag geloven) geabonneerd zijn op Netflix. Ik kijk altijd al graag naar films en mooie documentaires of series.

Mijn kasten puilen uit met dvd’s. Omdat sommige series die ik heb gekocht helaas soms ook weleens blijven steken, raakte ik gefrustreerd. Ik wil niet te veel geld meer besteden aan kwalitatief slechte dvd’s. Trouwens, als ze wel goed zijn, weet ik niet meer waar ik mijn nieuwe aankopen laten moet. Ik wil juist mijn huis wat op gaan ruimen.

De praatprogramma’s op tv vind ik vaak niet leuk en helaas zendt de publieke omroep geen leuke films of series uit zoals vroeger wel het geval was. Daarom leek me dit een goede oplossing.

De serie: Star Trek Deep Space 9

Ik heb verschillende films en series gezien en schrijf hier regelmatig iets over op dit blog.

Ik zie dit niet zozeer als een recensie. Ik wil puntsgewijs wat opmerkingen plaatsen over wat mij is opgevallen. Opmerkingen over wat ik er persoonlijk leuk of niet leuk aan vind. Hoe een ander de films of series beoordeelt, weet ik niet. Dit is alleen maar wat ik ervan vond of wat ik erover te melden heb.

Ik beoordeel een film of serie hier net als een recensie met sterren, op een schaal van 1 tot 5.

Star Trek Deep Space 9

Sciencefiction

Serie

7 seizoenen

Seizoen 1 heeft 19 afleveringen

Seizoen 2 heeft 26 afleveringen

Seizoen 3 heeft 26 afleveringen

Seizoen 4 heeft 25 afleveringen

Seizoen 5 heeft 26 afleveringen

Seizoen 6 heeft 26 afleveringen

Seizoen 7 heeft 25 afleveringen

De serie hoort bij de films die uitgebracht zijn rond Star Trek, waar ik een fan van ben.

Gene Roddenberry is de inspiratie achter Star Trek.

Beschrijving op Netflix: Als de bezorgde commandant Cisko het commando krijgt over een ruimtestation dat zich heeft overgegeven, komt hij erachter dat het naast een uniek, stabiel wormgat ligt.

Het speelt zich af op een ruimtestation dat eerder van de Cardassians was.

Deep Space 9 ligt bij de planeet Bajor.

Er is soms een wormgat te zien dat doorgang verleent naar een andere sector in het universum, waar je normaal ontzettend lang over zou moeten reizen, wordt nu ineens dichtbij.

Thema’s die ik heb gezien in deze serie: Profetie, Ruimtereizen, Verschillende sectoren in de ruimte, Verschillende buitenaardse wezens en hun specifieke kenmerken en gewoonten, Handel, Gevechten, Ziektes, Omgaan met verschillen, Spel en ontspanning, Federatie van planeten versus vijanden, Parallelle tijdlijnen, Persoonlijke conflicten en drijfveren, enz.

Ik ben fan geworden van Star Trek nadat ik de serie uit 1966 als kind vanaf het begin heb gezien en vooral door de serie The Next Generation.

Ik wilde Deep Space Nine altijd nog eens helemaal zien, omdat ik van deze serie maar erg weinig had meegekregen. Helaas zijn mijn dvd’s hiervan niet goed, die lopen steeds vast. Maar nu, door Netflix, kon ik deze serie toch nog helemaal volgen.

Van sommige thema’s heb ik meer genoten dan van andere. Parallelle universums trekken mij het minst, ik vind ze meestal erg vergezocht en ongeloofwaardig. Interessante ontdekkingen op technisch, biologisch of maatschappelijk gebied vind ik leuk om te zien, persoonlijke motieven boeien me ook. Ik kon me goed inleven in de hoofdpersonages. Commandant Cisko begrijp ik goed doordat ik zijn achtergrond weet. Bepaalde personages uit The Next Generation komen in Deep Space Nine ook weer naar voren, zodat je het idee hebt dat dit echt bij een en hetzelfde Star Trek thema hoort.

Ik heb genoten van deze serie en geef hem 4 sterren.

Dit bericht werd geplaatst in Foto's en Flix en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.