Star Trek (originele serie)

6 juli 2021

Star Trek

In 1966 kwam Star Trek op tv. Het werd direct de serie waar ik echt dol op was. Star Trek heeft mij, samen met andere series, films en boeken in contact gebracht met mijn favoriete genre. Science fiction. Dat was net iets voor mij.

Mijn favoriete personage was altijd Spock. Ik vraag mij af waarom. Vermoedelijk was hij een rolmodel voor zelfcontrole en logisch nadenken in plaats van emotionele reacties zoals driftig worden. Dat laatste past meer bij James T. Kirk die ik nogal vaak in deze serie op de vuist zie gaan, zelfs met de vreemdste wezens die hij nauwelijks kent. Wat dat betreft is de serie duidelijk Amerikaans en doet hij me soms denken aan kroeggevechten tussen cowboys. Series als Bonanza en Rawhide gingen in die tijd vooraf aan Star Trek, het was misschien een tijdsdingetje van toen.

De originele serie van Star Trek heb ik op Netflix nu opnieuw bekeken en hij is wel gedateerd. Er komen meningen over vrouwenemancipatie en discriminatie in voor die wij zo langzamerhand toch ontstegen zijn als maatschappij (mag ik hopen). Toch vond ik het leuk om de hele serie nog eens te zien. En nee, zo ver als bij Star Trek zijn we nog niet met ruimtereizen, maar het idee dat zoiets in de toekomst kan, komt wel steeds dichterbij. De Aarde zelf gezond en zien te krijgen en respect voor alle mensen die erop leven, gelijke behandeling voor iedereen vind ik eigenlijk een nog veel grotere opgave voor onze toekomst. Een beschaafd mensenras zijn, dat bewezen heeft in vrede samen te kunnen leven, dat vind ik eigenlijk een grote prioriteit hebben. Daarna kunnen we misschien net als Star Trek op ontdekkingreis kunnen gaan in het heelal.

De serie: Star Trek

Ik heb verschillende films en series gezien op Netflix en schrijf hier iets over op dit blog.

Ik zie dit niet zozeer als een recensie. Ik wil puntsgewijs wat opmerkingen plaatsen over wat mij is opgevallen. Opmerkingen over wat ik er persoonlijk leuk of niet leuk aan vind. Hoe een ander de films of series beoordeelt, weet ik niet. Dit is alleen maar wat ik ervan vond of wat ik erover te melden heb.

Ik beoordeel een film of serie hier net als een recensie met sterren, op een schaal van 1 tot 5.

Star Trek

Science fiction

Serie

3 seizoenen

Seizoen 1 heeft 30 afleveringen

Seizoen 2 heeft 26 afleveringen

Seizoen 3 heeft 24 afleveringen

De serie hoort bij de films die uitgebracht zijn van Star Trek, waar ik een fan van ben.

Gene Roddenberry is de inspiratie achter Star Trek.

Beschrijving op Netflix: De bemanning van het ruimteschip Enterprise, onder leiding van de onverstoorbare Kapitein Kirk, reist ver de ruimte in om nieuwe werelden en beschavingen te ontdekken.

Het speelt zich af in de toekomst, wanneer de aarde in een Federatie samenwerkt met andere planeten. De Enterprise krijgt zijn bevelen van Starfleet.

In de ruimte worden allerlei planeten en andere ruimtefenomenen ontdekt en komen er andere wezens voor. De bedoeling is om als onderzoekers contact te leggen en zich niet te bemoeien met de gang van zaken als de gevonden volkeren nog niet zo ver ontwikkeld zijn.

Ik wilde de originele Star Trek serie altijd nog eens helemaal zien, omdat ik later alleen de films ervan gevonden had. Door Netflix is dat nu gelukt.

Vooral het idee om door de ruimte te reizen en nieuwe werelden te ontdekken spreekt mij aan. Dokter McCoy heeft ook interessante manieren om ziektes te genezen. Alleen al een injectie zonder naald te gebruiken waardoor de hoofdpijn direct verdwijnt, zou niet gek zijn. Onze medische wetenschap is nog lang zo ver niet, ontwikkelingen gaan traag en kwamen voor mijn familie helaas te laat. Iemand transporteren van een ruimteschip naar een planeet door moleculen te verplaatsen en er weer dezelfde persoon uit te vormen lijkt misschien meer magie dan science fiction. Het is niet zonder gevaar. Gene Roddenberry heeft een intrigerende wereldbouw gebruikt voor Star Trek. Ik laat me er graag door verwonderen en geniet van de verre ruimtereizen, al zit ik veilig in de woonkamer op de bank.

Star Trek blijft me zelfs een halve eeuw nadat de serie voor het eerst te zien was nog altijd boeien.

Ik heb genoten van deze serie en geef hem 4 sterren.

Dit bericht werd geplaatst in Foto's en Flix en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.