Blind van Kim ten Tusscher

Geplaatst 22 juli 2021

De vertellingen van de ondergang deel 4 is een boek geworden van maar liefst 587 pagina’s. Dit kon nu gedrukt worden in één band. Eindelijk ook eens een heel dik fantasyboek dat in de Nederlandse taal is uitgebracht. Het zijn niet langer alleen de Engelstalige boeken in het genre die dat kenmerk bezitten. Deel 3 dat hiervoor werd uitgegeven kwam in twee banden uit, omdat het toen nog net niet kon. Ze hebben de titels: 3 – 1 Vuur ‘Het voeden van het vuur’ en deel 3 – 2 Vuur ‘De poort naar het lot.’ Deel 2 uit deze serie van Kim ten Tusscher is Bloed en deel 1 is Macht. De auteur is nu bezig aan het schrijven van het laatste deel in deze serie: Storm.

De vertellingen van de ondergang

Deel 4 Blind

Auteur is Kim ten Tusscher

Beschrijving bij het boek

Paperback 587 pagina’s

Uitgegeven: oktober 2020 bij Zilverspoor

ISBN: 9789463083447

Taal: Nederlands

Genre: Fantasy

Flaptekst

De wereld brokkelt steeds verder af nu Jakob sterker is dan ooit. Het einde van de mensheid lijkt onafwendbaar. Merzia wordt geteisterd door aardbevingen en overstromingen.

Dan wordt er gefluisterd over een nieuwe Godin…
Vastbesloten om aan haar zijde de confrontatie met Jakob aan te gaan en een toekomst zeker te stellen, verzamelt Kiril zijn strijdmacht. Maar is er in haar plannen wel plek voor mensen?

Ook Nayaku belooft het volk een laatste kans. Gewapend met de kennis die hij in de catacombe heeft opgedaan, presenteert hij zich als de verlosser. Zijn waanzinnige zoektocht naar meer macht resulteert echter in grote verdeeldheid.

Te midden van de chaos voelt Nighram zich genoodzaakt om haar plek op te eisen. Daarvoor moet zij verschillen tussen vriend en vijand overbruggen. Niet iedereen kan echter voorbij haar leeftijd en haar afkomst kijken.

Blindheid komt in vele vormen. Leugens regeren als de wereld zijn laatste tijdperk ingaat.


Mijn recensie

Blind van Kim ten Tusscher is een vierde deel in een lange serie Vertellingen van de ondergang. Dat is goed te merken. De personages die in eerdere boeken een rol speelden komen ook hier weer om de beurt aan bod. Een nieuw personage is Nealyn. Voor sommige mensen is zij de nieuwe Godin die hoop moet geven. Maar het is nog maar de vraag of zij de oplossing voor de problemen is, merken de Inuuk bij wie ze terecht komt. Ze leert daar anders naar bepaalde dingen kijken.

Ik zal niet te veel vertellen over wat ik heb gelezen over de personages. Iedereen strijdt op zijn manier tegen de ondergang van de wereld die door Jakob wordt beoogd. Het verhaal gaat verder en het lijkt vooral zo te zijn dat er in dit boek van meerdere kanten zaken worden belicht die belangrijk zijn om de eindstrijd te gaan voeren.

Als lezer vond ik sommige gedeelten wat minder interessant, andere weer veel meer. Over het algemeen weet Kim met haar verhalen mijn aandacht goed te vangen. Als ik in de ban van haar schrijfstijl ben lees ik achter elkaar door en kan ik het boek niet gemakkelijk wegleggen. Ik was blij dat sommige personen ondanks alle vreselijke dingen die met hen gebeurden toch nog werden ‘gered.’

Het boek eindigt met verwachtingen voor het laatste deel van de serie. Daar kijk ik dan ook naar uit. Ik wil weten hoe het afloopt met deze wereld, al is het natuurlijk al duidelijk uit de titel dat hij ten onder gaat. In de boeken van Kim leer je echter dat niets helemaal zwart is. Zelfs een blinde kan het licht zien en iemand die denkt dat hij de waarheid in pacht heeft, is voor andere gezichtspunten helemaal blind.

Dit boek is wel echt alleen te lezen als je de hele serie leest. Voor de fantasyliefhebbers in Nederland een prachtige uitdaging van verbeeldingsliteratuur in onze eigen taal. Het doet volgens mij helemaal niets onder voor oorspronkelijk Engelstalige boeken

Ik gaf dit boek vier sterren

Gelezen in juni en juli van 2021 De boeken van Kim ten Tusscher zijn hier te koop: https://www.artbooksshop.com/search/?search=Kim+ten+Tusscher

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Boekrecensies door Marjo en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.