Shirareta Sekai deel 2 – De keuze van Amar – Kirsten Groot

Geplaatst 21 september 2021

Shirareta Sekai deel 2

De keuze van Amar

Auteur is Kirsten Groot

Beschrijving bij het boek

Paperback 486 pagina’s

Uitgegeven: maart 2021 bij Zilverbron

ISBN: 9789463084024

Taal: Nederlands

Genre: Fantasy

Flaptekst

Gestrand in de woestijn zet Ai haar zoektocht voort naar de elf met de zwarte ogen. Ze moet een manier vinden om de Zuivering te voorkomen en de tijd dringt. Heer queeste brengt haar naar exotische landen waar ze steeds meer in een web van mysteries verstrikt raakt, naarmate ze meer leert over Layhars identiteit. De toekomst wordt onzeker als blijkt dat het stoppen van de Zuivering valt en staat bij de genade van de machtige, arrogante Amar. Omringd door ’s werelds sterkste magiërs kan de kleinste fout Ais einde betekenen.

Ondertussen brengt een bitter afscheid Hana en Kazuto op verschillende paden. Terwijl Hana haar plek zoekt in Tora’s hof, waar lang niet iedereen haar welkom heet, is Kazuto gedwongen in dienst te treden. In het leger zal eten niet zijn enige uitdaging zijn.

Alle drie moeten ze hun weg vinden in een onbekende omgeving, met nieuwe vrienden en vijanden, om het hoofd boven water te houden.

Mijn recensie

Shirareta Sekai deel 2 De keuze van Amar.

Hoewel de verhaallijnen goed gekozen zijn en het interessant is om te zien hoe een ver Egypte bij de wereld van Ai betrokken wordt, en hoe de elf in een totaal andere cultuur kan aarden, vond ik dit boek minder vlot lezen dan het eerste deel.
De ontwikkelingen rondom Ai worden in een rustig tempo verteld. Bij sommige scènes is er een versnelling, maar daarna is het weer afwachten wat Amar beslist. De personages die om haar heen verschijnen zijn boeiend net als haar beweegredenen om de Zuivering te willen stoppen. Er gebeurt van alles aan het hof van Amar en Nefertari en dan toch ook weer niet. Langzaamaan worden de mysteries over Layhar onthuld, maar het grote dringende probleem rond de Zuivering is nog steeds niet opgelost aan het einde van dit boek.
De verhaallijn van Hana kon ik beter volgen. Zij is aan het hof van koning Tora en leert verschillende belangrijke personen kennen. De relatie die ze met Saburo heeft, is gecompliceerd maar leuk om te volgen. Haar magielessen zijn ook interessant.
De verhaallijn van Kazuto brengt verschillende problematische situaties naar boven. Hij heeft het zwaar te verduren in het leger en met zijn generaal, maar hij toont karakter en overwint persoonlijke blokkades.
Het lijkt erop dat dit echt een tweede deel is. Er komen problemen bij, alles wordt lastiger en gecompliceerder. De personages groeien en overwinnen problemen, maar de echte grote strijd, het erop of eronder, moet nog worden uitgewerkt. Ik moet dus wachten op deel 3 en daar kijk ik weer verlangend naar uit.
De serie is een aanrader voor fantasylezers die eens wat anders willen!

Ik geef dit boek drie sterren.

Gelezen 22 juli tot 21 september 2021

Het is hier te koop: https://www.artbooksshop.com/search/?search=Kirsten+Groot

Dit bericht werd geplaatst in Boekrecensies door Marjo en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.