Heksensteen – Jeroen Vreijling

Geplaatst 10 juli 2022

Heksensteen

Auteur is Jeroen Vreijling

Beschrijving bij het boek

Paperback, 287 pagina’s

Uitgegeven: november 2021 uitgeverij Zilverbron

ISBN: 9789463084161

Taal: Nederlands

Genre: Fantasy

Flaptekst

Heksensteen is het vervolg op Drakenkruid.

De drakenkruidoorlog is afgelopen, de volkeren van Groenwoud leven weer in vrede met elkaar. Elfentovenaar Oliban is samen met generaal Felinox gevangen gezet en de elfen hebben een afgesloten gebied toegewezen gekregen waarvan de grens door de dwergen wordt bewaakt.

Op het moment dat Björn en zijn vriendin Ive erachter komen dat Oliban uit de kerkers is ontsnapt, belanden zij in een nieuw avontuur. Tijdens hun speurtocht naar de tovenaar komen zij opnieuw ion contact met de draken en ontdekken ze de schokkende reden waarom de elfen zo’n hekel aan dwergen hebben.

Op zoek naar een oplossing reizen Ive en Björn door de verschillende rijken en zelfs door de tijd. Kunnen ze een nieuwe oorlog voorkomen?

Mijn recensie

Heksensteen is het tweede verhaal van Jeroen Vreijling in deze fantasywereld en een vervolg op Drakenkruid dat in 2017 uitkwam. Het is weer een boek dat gelezen kan worden vanaf ongeveer 10 jaar. Het is ook weer een verhaal over verschillende personages, zoals dwergen, elfen en mensen. De draken spelen weer een belangrijke rol in dit verhaal.

Wanneer Ive erachter komt dat de elfen Oliban en Felinox uit de gevangenis bij de dwergen zijn ontsnapt, gaat ze naar haar vriend Björn. De dwergenkoning wil dat Björn en Ive eerst gaan uitzoeken waar de ontsnapte elfen zijn gebleven, om een nieuwe oorlog voor te blijven. Ive vindt het allemaal erg spannend om met Björn mee op reis te gaan, ze is het reizen buiten de leefwereld van de dwergen niet zo gewend. Eerst gaan ze naar de oude dwerg Hakor die misschien een idee heeft waar de elfen op uit zijn. Al gauw blijkt dat de elfen hem ook al hebben opgezocht. Zij beschuldigen de dwergen ervan dat ze hun vrouwen in stenen veranderd hebben en denken dat Hakor een manier weet om hen daaruit te verlossen. Hakors manier blijkt niet te werken en omdat er voor zijn methode drakenschubben nodig zijn, vallen de elfen de draak Sulfer aan, die de zoon van de draak Bulder is.

Bulder verdedigt zijn zoon. Hij helpt een groepje dwergen en elfen om de waarheid van wat er zich in het verleden nu werkelijk heeft afgespeeld uit te zoeken. Het is heel anders dan iedereen altijd heeft gedacht. Tijdens een tijdreis komen Björn en Ive erachter wat er vroeger echt gebeurd is.

Ive krijgt veel te verduren. Ze reist met het meisje Amy en met een paar elfen om de ware dader achter de vreselijke versteningen te vinden. Ze proberen een manier te vinden om de elfenvrouwen uit het steen te krijgen, maar voor Ive speelt er ook een persoonlijk doel mee.

Het verhaal wordt heel spannend wanneer ze steeds dichter bij het gevaar komen. Dit is weer een leuk avonturenverhaal over draken, elfen, mensen en dwergen. Vooral leuk voor jongere lezers.

Ik gaf dit boek drie sterren.

Gelezen in 2022

Het is hier te koop: https://www.artbooksshop.com/a-67274104/fantasy/heksensteen-jeroen-vreijling-vervolg-op-drakenkruid/

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Boekrecensies door Marjo en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.