De cirkel van vier boek 1 – De Dinion – Julian ten Böhmer

Geplaatst 27 september 2022

De cirkel van vier – boek 1

De Dinion

Auteur is Julian ten Böhmer

Beschrijving bij het boek

Paperback 341 pagina’s

Uitgegeven: maart 2019 bij Zilverbron

ISBN: 9789463081573

Taal: Nederlands

Genre: Fantasy

Flaptekst:

De Dinion. Een reisverhaal van staal en magie.

Rassenoorlogen hebben de landen van het pact verscheurd. Om de vrede te herstellen werden er levenswetten opgesteld in het magische boek de Dinion, ondertekend en verzegeld door vier volken. Wie deze wetten overtreedt, roept onherroepelijk de dood over zich af. De koningen van de vier landen hebben een orde van krijgers opgericht om de Dinion te beschermen en de vrede te handhaven.

De Orde van Othernail krijgt bericht uit het mensenrijk over een vijand van buitenaf. Om deze vijand te trotseren, moeten de dwergen, mensen, elfen en elcen hun krachten bundelen. Maar de wetten van de Dinion staan het pact in de weg. De enige manier om ten strijde te trekken, is om de levenswetten te herschrijven, maar dat blijkt zo gemakkelijk nog niet.

Het elitecohort van de jonge elf Finrohn krijgt een missie om de vier koningszwaarden te verzamelen. Hij is zowel krijger als magiër, afkomstig uit het adellijk elfenhuis Vaelnir. Alleen met alle zwaarden kan de bergplaats van de Dinion worden geopend, wat hem dwingt om langs alle koninkrijken te reizen, terwijl de vijand ondertussen onbelemmerd zijn gang kan gaan.

Mijn recensie

Dit debuut van Julian ten Böhmer is een typisch verhaal over een groep bondgenoten die, onder leiding van de elf Finrohn, stad en land af moeten reizen om hun doel te halen. Het leuke van de wereldbouw is dat er overal waar ze komen wel iets bijzonders te ontdekken valt. Het idee van magiërs die een frair hebben, een zielsgenoot, is mooi gevonden. Zo heeft Finrohn een prachtig wit paard, de leider van de Orde van Othernail een hond, en de koning van de elcen een valk. Tijdens hun reis ontdekken de dieren van alles wat de reizigers informatie verschaft.

Er komen in dit boek veel verschillende namen voor, wat het soms wat lastig maakt om alles uit elkaar te houden. De vijand is duidelijk duister en heeft te maken met schaduwen en een drang naar macht. Het cohort van Finrohn reist naar het land van de elcen, waarvan de koning een meester is in de magie van het ijs. Ze komen bij de dwergenkoning en moeten om zijn zwaard te krijgen naar nog weer een andere plaats. Allemaal interessant, aan de wereldbouw is veel zorg besteed. Uiteindelijk hebben ze na ook nog een bezoek aan de mensen en de elfen veel avonturen beleefd en de vier zwaarden meegekregen waar het om te doen was. Dan openen ze de Dinion en kan hij worden herschreven.

Op meerdere punten in het verhaal waren er situaties waarin ik had verwacht dat de krijgers van Othernail de vijand harder aan zouden pakken. Het conflict vond ik op bepaalde punten maar lauw uitgewerkt. Misschien dat dit te maken heeft met de wetten van de Dinion en mochten de krijgers met de levenswetten die nu nog golden nog niet veel doen tegen de vijanden die het land binnen dringen. Misschien dat de verwachtingen die ik kreeg bij dit verhaal in het vervolg pas worden ingelost. Ik ga het zien, want na het lezen van dit eerste boek van de trilogie ‘De cirkel van vier’, ben ik nieuwsgierig naar hoe het verhaal nu verder gaat en of de lastra’s overwonnen worden. In ieder geval vind ik de elf Finrohn een sympathieke hoofdpersoon en ik hoop dat hij er de volgende keer weer bij zal zijn.

Na dit deel ga ik verder lezen in boek 2 Voor Eeuwig.

Ik gaf dit boek drie sterren.

Gelezen zomer 2022

De trilogie is hier te koop: https://www.artbooksshop.com/search/?search=Julian+ten+B%C3%B6hmer

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Boekrecensies door Marjo en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.