De cirkel van vier boek 2 – Voor eeuwig – Julian ten Böhmer

Geplaatst 9 december 2022

De cirkel van vier – boek 2

Voor eeuwig

Auteur is Julian ten Böhmer

Beschrijving bij het boek

Paperback 373 pagina’s

Uitgegeven: juli 2020 bij Zilverbron

ISBN: 9789463083089

Taal: Nederlands

Genre: Fantasy

Flaptekst:

De Dinion is herschreven en het magische boek houdt de landen van het pact niet langer in toom. Elcenkoning en ijsmagiër Darian wil met het eerste cohort het westelijke land infiltreren en vraagt om ondersteuning van de Orde van Othernail.

Finrohn sluit zich bij Darian aan, vastberaden om de vijand uit het westen te ontmaskeren én te verslaan. Onderweg naar het westen moet hij zijn frair missen. Hij komt in contact met geesten en mysterieuze natuurwezens. Eindelijk durft hij weer de hoop te koesteren op een weerzien met Emerald.

Lastra Orra mengt zich met zijn machtswellustige mentor in een interne machtsstrijd onder de dienaren van de duisternis. De paladijnen treden naar voren. Het geheim van het gilde komt aan het licht. Het gordijn van dag en nacht wordt opgehesen.

Een spel van manipulatie, verraad en wraak barst los. De vrede van de volkeren staat op het spel.

Mijn recensie

In dit tweede deel van de trilogie Cirkel van vier van Julian ten Böhmer komt de Orde van Othernail met het eerste cohort steeds weer voor nieuwe confrontaties te staan. Ze gaan naar het westen waar de vijand zich bevindt en krijgen te maken met veel gevechten en geheimen die ontrafeld moeten worden. Zo is er bijvoorbeeld een verborgen kasteel waar het kwaad huist. Er komen allerlei begrippen in dit boek voor, zoals lastra’s en paladijnen, geesten en natuurwezens. Bovendien hadden we al de vier verschillende rassen van de mensen, elcen, elfen en dwergen, en hun frairs. In dit tweede boek worden verschillende confrontaties vanuit verschillende personages en op verschillende plaatsen in de wereld beschreven. Wederom zijn er veel namen te onthouden, want elk legeronderdeel dat tegen een vijand vecht bestaat uit veel leden die ieder hun eigen vechtmethode aandragen. Dat maakte het uit elkaar houden van met wie ik nu precies te maken had en het waar en waarom iets gebeurde voor mij als lezer nogal lastig. Vooral ook omdat ik het verhaal niet aan een stuk achter elkaar door heb gelezen. Er zaten soms wat dagen tussen voor ik verder kon gaan.

De strijd tussen licht en duister komt naar voren door het gebruik van lastra’s en paladijnen die bepaalde goden volgen die aan de kant van het licht of de schaduw staan. Bovendien bestaan de meest gevreesde vijanden die dood en verderf zaaien uit geesten. Bij die laatste groep kon ik me moeilijker dan bij de andere personages een voorstelling maken van wat er nu precies gebeurde, omdat mijn ideeën over wat geesten kunnen doen heel anders zijn. Ik had graag meer mee willen leven met Darian, omdat hij degene is met wie Finrohn optrekt. Het aandeel van de elcenkoning en de achtergrond van wat elcen nu eigenlijk voor wezens zijn mis ik een beetje in deze serie. Dat lijkt me nou juist zo interessant.

De hoofdpersoon Finrohn en de lastra Orra maken in dit boek nog het meeste mee van waar ik me als lezer in verplaatsen kan. Finrohn en zijn hele cohort krijgen het zwaar te verduren, ze ontrafelen geheimen over de wereld waar De Dinion niet over sprak. Het volgende boek, Zuiveraar, gaat hier denk ik weer op door. Ik ben benieuwd hoe het dan af gaat lopen met de elf Finrohn en met de verschillende volkeren in deze uitgebreide verbeeldingswereld.

Het derde deel, boek 3 Zuiveraar staat nog op mijn te lezen lijst voor de Reading Challenge voor volgend jaar.

Ik gaf dit boek drie sterren.

Gelezen herfst 2022

De trilogie is hier te koop: https://www.artbooksshop.com/search/?search=Julian+ten+B%C3%B6hmer

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Boekrecensies door Marjo en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.