De macht van de 7 stenen – De rattenstad – Emily Rodda

Geplaatst 9 december 2022

De macht van de 7 stenen

De Rattenstad

Auteur is Emily Rodda

Beschrijving bij het boek

Hardcover 127 pagina’s

Uitgegeven: 2005 bij Kluitman

ISBN: 9789020664539

Taal: Nederlands

Genre: Fantasy

Flaptekst:

De duistere Schaduwheer houdt het koninkrijk Deltora in een ijzeren greep. Hij heeft de macht van de koning gebroken en kan alleen verslagen worden door de drager van de Gordel van Deltora. De stenen die de Gordel zijn magische kracht geven, zijn verborgen op allerlei plekken verspreid over het koninkrijk en worden bewaakt door de handlangers van de Schaduwheer.

Twee stenen hebben Jord, Jasmine en Barda op de Schaduwheer heroverd: de topaas en de robijn. Op de rug van een muzzel wil het drietal het Tranenmeer snel achter zich laten. Maar al kunnen de driepotige rijdieren ontzettend hard lopen, het is een hele klus om ze de goede kant op te sturen. Ze moeten naar de Rattenstad, waar de derde steen uit de Gordel van Deltora verborgen moet zijn. Zal het ze ooit lukken om die stad te bereiken?


Mijn recensie

Dit boekje kreeg ik van Ferry Visser te leen om te lezen, dat ik de Verhalen van Deltora las.

Het is een deel van een serie over de zeven stenen die in de Gordel van Deltora passen en waarmee de Schaduwheer bestreden kan worden die het land veroverd heeft en verschillende mensen in zijn macht heeft. Omdat ik alleen de verhalen van Deltora las en dit het derde een deel uit de serie van zeven boeken is, viel ik midden in het verhaal.

De rattenstad is een geweldig avonturenverhaal over drie verschillende groepsleden, Jord, Barda en Jasmine, die proberen alle stenen te verzamelen die in de Gordel passen. Ze komen van een ander avontuur en gaan nu naar het Tranenmeer. Onderweg worden ze door de vijanden achterna gezeten, maar ze weten te ontsnappen. In een winkel van Tom kopen ze allerlei vreemde zaken die later heel goed van pas komen. Ze huren er ook muzzels en worden gewaarschuwd niet de verkeerde weg te nemen. Natuurlijk komen ze dan juist wel op het verkeerde pad en krijgen ze het moeilijk bij een volk dat onder invloed staat van de Schaduwheer. Het wordt spannend, maar ze komen er weg. De tocht naar de Rattenstad is vol gevaren en er zijn eindeloos veel ratten die een bedreiging. Vormen. Ineens ging het vlug. Alle vreemde zaken die de drie bij Tom gekocht hadden bleken precies hetgene te zijn dat ze nodig hadden. Dat vond ik eerlijk gezegd na de moeilijkheden eerder in het verhaal wel wat gemakkelijk gaan. Waarschijnlijk was er niet meer ruimte om dit verder uit te werken in een verhaal dat 127 pagina’s telt en eigenlijk voor kinderen geschreven is. Door de schrijfstijl blijft het verhaal wat op afstand van de lezer staan, al zijn de drie hoofdpersonages wel goed van elkaar te onderscheiden door hun verschillende karakters.

Het is een fantasierijke serie met veel bijzondere fantastische elementen en daardoor kan ik me voorstellen dat het door de kinderjury goed beoordeeld werd.

Ik heb nog meer boeken van Emily Rodda om te lezen, deze komen nog aan bod.

Ik gaf dit boek drie sterren.

Gelezen herfst 2022

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Boekrecensies door Marjo en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.